Noi provenim din familii traditionale, am avut o mama si un tata, care la randul lor au avut mame si tati. Pe vremuri mamele nasteau multi copii, in cazul meu mama a avut trei frati, iar tata opt frati. Noi am fost trei copii la parinti.
Casatoriile conventionale/aranjate au fost dintotdeauna la moda in societate, deoarece trebuia respectat rangul, statutul social si asa mai departe. Persoanele care se sustrageau regulilor stricte din societate erau ostracizate, blamate, marginalizate.
Casatoriile din dragoste erau destul de rare, deoarece romantismul si boema nu tin de foame de cele mai multe ori. Literatura este plina de tot felul de povesti despre dragoste, casatorie, adulter, divorturi de rasunet si altele.
Casatoriile din interes erau destul de frecvente si-n comunism, dupa opinia mea. Este adevarat ca multi se indragosteau si se casatoreau, dar cred ca acestia erau mai putini, comparativ cu ceilalti care-si urmareau interesele cu prioritate! Poate judec subiectiv, dar am cunoscut multe cupluri care au renuntat la romantism de dragul altor interese si cu cat extind aria cautarilor printre amintiri, imi dau dreptate!
Cat despre inclinatia spre cupluri netraditionale, recunosc faptul ca-n secolul douazeci eu n-am intalnit frecvent acest fenomen in randul cunoscutilor; erau doar cazuri izolate de colegi/prieteni care nutreau sentimente pentru persoane de acelasi sex.
Acum traiesc intr-o familie traditionala, avem doi copii care la randul lor si-au intemeiat familii care au copii la randul lor. Stiu ca nu sunt toti oamenii la fel, dar aceasta e problema lor, nu-i a noastra!
Comentarii recente