Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

Despre nume si prenume martie 17, 2012

In general numele si prenumele nu ni le alegem singuri, ci ni le pun altii.

Primii sunt parintii si apoi nasii de botez. In cazul meu, in certificatul de nastere am primit un prenume, la botez am primit un altul, iar in viata de zi-cu-zi mi s-a spus altfel. Avantajul meu: acum din toate acestea mi-am putut alege un pseudonim pentru pictura: Laura B.

Am aflat in ultimii ani ca pe barbatii din Romania ii deranjeaza foarte tare prenumele Elena pe care il port si eu oficial in acte. Unora le creeaza o stare de agitatie si disconfort chiar, ceea ce mi se pare pueril si aberant. Nu am de gand sa-l schimb! Asa a vrut tata sa fiu in acte si chiar daca nu l-am folosit niciodata in relatiile cu familia, acesta este totusi prenumele meu oficial.

Cand mergeam in Grecia eram foarte iubita si respectata pentru ca mi se spunea Elena.

In tarile nordice foloseam un alt pseudonim stiut de prieteni.

Cand m-am casatorit am primit numele de familie al sotului, evident. L-am acceptat fara comentarii, nazuri, fitze si asa mai departe.

Ca se creau confuzii uneori trebuie sa recunosc…fiind un nume destul de comun, au fost situatii cand se punea la indoiala relatia mea de rudenie cu un alt personaj care purta acelasi nume de familie. Pe vremea aceea, sot si sotie nu aveau voie sa plece in acelasi timp in strainatate. Noi eram chiar pe acelasi borderou al Ministerului…am fost intrebati, verificati, in final s-au lamurit lucrurile: fiecare aveam o alta familie, o alta consoarta sot/sotie, deci eram curati…ni s-a dat voie sa plecam la targul de la Salonic.

Eu pe post de comercialist, el pe post de standist…

Dupa ’90 el a ajuns ministru, eu nu am activat in politica! Nu am mai tinut legatura, desi la targ ne-am inteles foarte bine.

Mi-a fost dat in viata sa ma-ntalnesc si cu altfel de situatii: circulau despre mine la un moment dat legende ca as fi sotia nu-stiu-cui de nu-stiu-unde.

Cand i-am marturisit unei doamne dintr-un minister ca nu-i adevarat, ea m-a sfatuit sa nu recunosc niciodata public acest lucru…sa las legendele sa circule…Si le-am lasat!

Desi nu stiu daca mi-a folosit la ceva…

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s