Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

Amintirile unei fete cuminti (V) februarie 10, 2012

Filed under: atitudine,autocunoastere,women — forevergreen @ 8:07 am
Tags: , , , , ,

Amintiri din facultate: la cununia unei colege de grupa. Suntem toti, din ambele subgrupe: noi franceza/germana, ceilalti engleza/spaniola.

Ramane deschisa intrebarea: guess who’s who? Adica unde sunt eu?

 

8 Responses to “Amintirile unei fete cuminti (V)”

 1. AaltcinevaA Says:

  Cea care zambeste cald, primul rand, a cincea din stanga la dreapta?
  🙂
  😉
  🙂

 2. forevergreen Says:

  Daaa…cum de-ai ghicit? 🙂 😉 😀

 3. AaltcinevaA Says:

  Cu ajutorul fotografiilor anterioare, si, pentru ca ai o fizionomie ce mi-a placut din start: distincta, ca sa introduc doar un cuvant (mai mult sau mai putin) descriptiv.

 4. forevergreen Says:

  Vai, mersi! 🙂
  Ma amuza cand vad acel palton pe care la vremea respectiva l-am purtat in varianta mini (ca in fotografie), dar si in varianta midi (cu modificari de lungime si niste aplicatii tricotate). Eram foarte inventiva la vremea aceea, deoarece imi confectionam singura fuste, bluze, pulovere, etc. Nu-mi placea sa ma imbrac la fel cu restul lumii, tata era croitor (de lux), iar mama ne-a invatat sa crosetam, sa tricotam, sa coasem, sa brodam, etc. Si am mai facut si cursuri de „maini indemanatice”…iti dai seama? 😀

 5. AaltcinevaA Says:

  Te admir ca esti atat de priceputa: in arta, arta culinara, arta tricotajelor si-a confectiilor, stii cateva limbi straine (chiar, cate?), esti citita, culta, ai sau ai avut si un domeniu de activitate strain domeniului lingvistic (binenteles, cu interferentele de rigoare), se pare ca ai stiut sa impletesti cariera cu viata de familie, desi ai amintit ca nu a fost intotdeauna simplu… da, cred ca esti un om deosebit! Iar mie imi plac oamenii deosebiti, insa care isi pastreaza si acea doza sanatoasa de „normalitate”.
  Nu toti stiu sa pastreze acest echilibru.

  Ce-mi mai place: desi esti cunoscatoare a catorva limbi straine, nu amalgamezi aici frazele si propozitiile, desi ai putea.
  Asa sunt si eu: as putea, desigur, sa-mi „etalez” cunostintele de limbi staine, dar prefer ca pe bloguri romanesti sa ma exprim in romaneste, pe cele englezesti in engleza, s. a. m. d. (urmaresc doar doua, de fapt: romana si engleza). Desigur, cateodata se iveste cate-o ocazie ce te invita sa folosesti un cuvant sau o expresie intr-o alta limba, pentru picanteria sau coloratura necesara, insa niciodata nu m-as folosi de limbile pe care le cunosc ca sa arat lumii ce pot (sau nu pot!).

 6. forevergreen Says:

  Apropos de limbi straine, cea mai mare provocare pe Facebook acum este ca am prieteni italieni care scriu in italiana, sud-americani care-mi scriu in spaniola iar ieri un domn mi-a scris in romana la inceput si a cntinuat in franceza…am verificat de curiozitate pagina domnului si am constatat ca este profesor la arte plastice in Romania, dar francez de origine 😀

 7. AaltcinevaA Says:

  Si eu corespondez in italiana, insa cu o singura persoana, si nu prin posta electronica. E mai anevoios asa, insa are si un farmec aparte, fiindca in timpurile noastre a devenit un mod de-a comunica mai putin utilizat.
  In afara de aceasta, uzez de engleza, franceza si germana, cu accent pe ultima, fiindca de cativa ani sunt preponderent in Germania. Insa limbile sufletului meu sunt araba si ebraica, chiar daca in ultima vreme le-am neglijat mai mult decat imi place s-o admit. Si e pacat, fiindca lipsa de exercitiu se simte tot mai patrunzator.
  Insa timpul e limitat si activitatile multiple, asa ca, ba sufera un domeniu de interes, ba altul. 😦

 8. forevergreen Says:

  Eu am facut franceza si engleza in scoala si la MBA, franceza si germana la facultate, dar am folosit limbi straine tot timpul la seviciu lucrand cu strainatatea. Nu inteleg araba cum intelegeam greaca sau norvegiana, iar germana nu mi-a placut niciodata…
  Am facut si putina spaniola in facultate…
  Cu timpul care nu ne mai ajunge stiu cum e…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s