Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

A Paris et ailleurs iunie 12, 2011

 

Un fel de reportaj despre Paris aici: Paris, ziua a doua. O alta fatza a Parisului ni se prezinta aici, cum de altfel toate marile orase ale lumii au si o alta viata, ascunsa ochilor turistilor de ocazie.

Imi amintesc cartierele marginase din Atena, zona comerciala din Seoul, sau batrana din Copenhaga care traia intrun cos de supermarket. Imi amintesc de homelesii care dormeau in „erwarten halle” a garii din Munchen. Cat de frica mi-a fost atunci cand a trebuit sa astept…

Prima fata in sevraj am vazut-o in Oslo, in fata parcului Vigeland. Nu stiam ce are, credeam ca-i in criza de epilepsie. Norvegianul cu care eram mi-a explicat usor jenat. Caci eu proveneam dintro tara comunista, inferioara ca dezvoltare tarilor capitaliste, dar la mine in tara nu vazusem asa ceva pana atunci.

Imi amintesc de magazinele „second hand” pe care le-am vazut pentru prima data in Stockholm. Imi amintesc de betivii care umblau prin Helsinki. Sunt realitati pe care le vezi cu ochiul liber atunci cand calatoresti in tari straine pe cont propriu, nu atunci cand faci parte din grupuri organizate care vad numai ceea ce se poate vedea.

 

One Response to “A Paris et ailleurs”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s