Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

Ceea ce conteaza in viata februarie 6, 2011

Filed under: personale,pictura,women — forevergreen @ 2:57 pm
Tags: , , , , , , ,

„Din cand in cand este bine sa fii minimalist ca Hemingway, Marcel Proust, sau John Lennon. Sa iei lucrurile asa cum iti sunt la indemana si sa te bucuri de ceea ce ai, fara alte complicatii existentiale”.
Recunosc: eu am fost intotdeauna cerebrala, destul de introvertita, atenta la detalii, la nuante.
Am trait dual:
– o persoana disciplinata, ordonata, ascultatoare, foarte activa, acoperind mormane de dosare la birou, ani de zile. In plus, multe delegatii si multe ore lucrate peste program, sambata si uneori duminica.
– o sotie, gospodina, mama, s.a.m.d. acasa.
Am imbinat familia cu cariera, eu cred ca mi-a reusit!
In clasa a douasprezecea visam sa fac Istoria Artei. Am studiat la B.C.S un an de zile, l-am citit pe Alpatov, in final m-am razgandit si am dat la Comert Exterior, unde-am intrat din prima, cu medie mare, fara pile, fara meditatii suplimentare, numai cu niste ore de franceza de specialitate. Am fost norocoasa? Nici eu nu stiu ce sa raspund! Poate am fost!
Dupa ce-am terminat facultatea m-am casatorit c-un pictor, decorator in viata de zi cu zi, sau designer cum se spune-acum.
Intrun fel n-am ramas departe de arta, de pictura, de culori. Am fost norocoasa? Nu stiu ce sa raspund nici la aceasta intrebare.
Dar cu timpul am inteles un lucru foarte important: dac-as fi acceptat sa traiesc „minimalist” tot timpul, poate as fi fost mai fericita. Sau poate, nu!

 

7 Responses to “Ceea ce conteaza in viata”

 1. geomarz Says:

  Nu inteleg ce inseamna a trai „minimalist”.

 2. forevergreen Says:

  Adica a trai simplu, la limita minima a existentei, ceva de genul acesta…
  Am parafrazat aici pe cineva care m-a facut minimalista…poate trebuia sa pun ghilimele. Ma mai gandesc! 🙂

 3. geomarz Says:

  Eu stiu doar tendinta minimalista in decoratiuni interioare. In rest, nu prea ma duce mintea… Ce mai, minte de banateanca, pricep greu si uit repede…
  Raspunsul de mai sus ma duce cu gindul la un film vechi, sirbesc, care se numea „Am vazut tigani fericiti”… De o fericire pe care eu nu am putut sa o intelg. Mi-a ramas in minte numai mizeria pe care o descria…
  Depinde de definitia fericirii…
  In viata mea am vazut multa lume traind la limita de subzistenta (si nu din cauza conditiilor sociale). Nu am invidiat pe niciunul dintre acestia. Multi dintre ei au disparut deja de pe mapamond, la virste demne de 1932 vara.
  NB
  Intr-un atlas scolar din 1932 am descoperit ca speranta medie de viata la nastere in R era de vreo 40-42 de ani. In urma R mai era numai Bulagaria si Albania cu vreo doi ani mai putin. (Pentru Eorupa.)

 4. forevergreen Says:

  Eh, sunt termeni la moda pe care unii/unele ii folosesc foarte des in conversatii ca sa dovedeasca faptul ca sunt „trendy”, ca sunt pe val!
  Este la fel de adevarat ca unii oameni obisnuiesc sa merga cu cortul la mare, la munte s.a.m.d. Este de asemenea un mod de a-ti face vacanta minimalist 🙂 Eu nu am fost niciodata cu cortul in concediu, caci nu mi-ar fi priit!
  Altii se duc la nudism. Eu, nu!
  Poate unii traiesc mai simplu si de aceea sunt mai fericiti…nu stiu!

 5. geomarz Says:

  Am fost cu cortul o singura data la Portita impreuna cu niste prieteni. SI copiii. Doua serii, ai mei si ai unor prieteni. Copiii erau mici. Amintirile sint amestecate. Si bune si rele.
  Acum nu m-as mai duce…
  Acum nu-mi vine sa mai plec nicaieri.

 6. forevergreen Says:

  Obisnuiam sa mergem la Predeal saptamanal, sau cel putin o data pe luna, atunci cand traiau parintii…acum, casa de-acolo e goala…iar noi nu ne mai ducem decat foarte rar!

 7. eumiealmeu Says:

  cei care au inimă mică şi minte infimă, se bucură să trăiască minimalist. dar cei cu inimi mari şi creier, vor totul la maxim. poate că par cam răutăcioasă cu această exprimare pentru că sunt multe persoane care se bucură de puţin; una e să te bucuri de lucrurile mici şi alta e să reduci fericirea doar la elementarele, banalele, micuţele nevoi genetice.
  eu am înţeles despre ce e vorba. 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s