Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

Femei si femei ianuarie 29, 2011

Sunt unele femei care se ingrijesc toata viata, unele in limitele normale, altele exagerand in mod evident.

Sunt alte femei dispuse sa faca sacrificii majore numai pentru a-si salva bruma de fericire pe care o primesc in faramituri mici: ele accepta sa ia anticonceptionale cu nemiluita fara sa se gandeasca la consecinte: la intoxicarea organismului, la eventualele malformatii pe care le-ar putea avea copilul atunci cand va decide sa-l lase in viata.

Altele accepta sa faca avorturi, chiuretaje, sa le fie ciopartite organele interne, sa le fie omorati copiii pe care i-ar putea creste mari.

Nu sunt impotriva metodelor moderne de contraceptie, dar cred ca se exagereaza foarte mult in acest domeniu, iar fetele si femeile sunt sfatuite prost.

Aveam o colega de serviciu care provenea de la tara, schimbase deja doi barbati, facuse o fetita si se indopa cu anticonceptionale. Cand ma intalnea pe coridoare sau pe strada imi povestea ca TREBUIE sa ia anticonceptionale, ca nu se intelege cu barbatul ei la acest capitol. Eu nu prea intelegeam ce fel de barbat poate fi acela care sub aparenta unui om normal este de fapt un fel de taur comunal.

Cunosc femei care au facut foarte multe chiuretaje si avorturi. Nu stiu cum este sa fii ca ele, dar trebuie sa fie greu…

Astazi am citit despre o femeie care lua anticonceptionale la 38 de ani. A decedat in urma unor complicatii, a facut congestie cerebrala. Doctorii explica prin ziare care au fost posibilele cauze ale decesului.

Stiu ca de foarte multe ori ne facem rau singure, dar ma gandesc uneori ca anumite lucruri ar trebui corectate, cu mai multa cunoastere, cu o grija mai mare pentru noi.

Consider ca acesta nu este un subiect tabu. Dar trebuie abordat civilizat, in cunostinta de cauza si cu o lecturare prealabila a cartilor de medicina in familie.

 

14 Responses to “Femei si femei”

 1. geomarz Says:

  Dintotdeauna suprapopularea unui anume teritoriu a dus la nevoia de a folosi un anumit tip de contraceptie. Este vorba de epuizarea resurselor de hrana si materiale. Nu este ceva nou.
  Prin secolul 19, la mine acasa se practica diferenta de virsta intre soti. Femeile mai in virsta decit barbatii, ca sa se sucrteze perioada de fertilitate efectiva…
  O alta modalitate era folosire stintei unor „babe” care puteau induce avorturi prin manevre fizice. Totdeauna m-am intrebat ce tehnica puteau sa aiba…petru ca erau forte eficiente.
  O alta era introducerea de solutie de piatra vinata in uterul cu colul deschis de nastere.
  Rezultatele au fost remarcabile. In zone intregi familiile puteau sa aiba numai numai cite un urmas pe generatie.
  Si mai era si „calendarul” sau abstinenta. Care si ea functiona destul de bine…
  Metodele contracaptive actuale sint cea mai mare barbarie. Pentru ca sint folosite in masa si pentru ca se bazeaza pe dezechilibrarea cronica a sistemului endocrin feminin. Complicatiile sint majore.
  De obicei, prima sarcina dorita se pierde. Si atunci incepe tragedia, ca ce de zilele trecute a acelui manelist din Constanta care se plingea ca nevasta-sa pierdea un copil „din cauza doectorilor” si nu din cauza dezechilibrelor cronice induse prin tratamente hormonale imbecile, de lunga ducata…

 2. forevergreen Says:

  Deci nu sunt absurda prin ceea ce gandesc si-am scris aici. M-a frapat moartea deputatei aceleia si atunci mi s-a declansat ideea de a scrie aceste randuri. Inainte se vorbea despre riscurile folosirii anticonceptionalelor, acum fetele sunt indemnate sa le foloseasca fara masura, ceea ce este o crima. Metodele pragmatice sunt cele mai sanatoase, plus intelegerea intre oameni. Mai citesc titluri aberante pe site-urile de femei si ma crucesc uneori cate lipsa de cunoastere a unor lucruri elementare exista pe lume!

 3. geomarz Says:

  Corect. Nu ma ginsdisem la aceasta cauza … Este foarte posibil. A mai fost publicat un caz cu o fata de 25 de nai cu anticoceptionale care a facut vreo 3 infarcte miocardice…
  Anticoceptionalele pot induce asa ceva mai ales la persoanele cu predispozitie…

 4. forevergreen Says:

  Am inteles ca exista intolerante, factori de risc, ca intre 35-45 de ani ar trebui luate numai in anumite conditii.
  Oricum, tot otravuri sunt pentru organism!

 5. Monica Says:

  Stiam eu de ce te urmaresc de atata vreme: pentru ca de foarte multe ori ma regasesc in cele scrise de tine. E ingrozitor cum descoperiri stiintifice sunt acceptate cu atata bucurie pentru efectele imediate si nimeni nu vede viitorul departat. Stai sa caut pe google, nu am avut acces la internet in ultimele saptamani, ca nu stiu ce deputata a murit.
  O raza de soare din Mexic,

 6. forevergreen Says:

  Mersi Monica de vizita! Incerc eu sa caut link-ul, nu am vrut sa fac stricta referire la ea, Dumnezeu s-o ierte…dar mi-a dat de gandit!

 7. forevergreen Says:

  Am raspuns si pe blogul tau!
  Da, merita sa avem copii si sa ne bucuram de ei! 🙂

 8. Mélanie Says:

  Nu-s de-acord cu generalizarile, dar respect alegerile personale…

  voi fi folosit BCP=birth control pill pâna la 45 ani, mereu prescrisa de medic, fara nici-o problema deosebita, sub control anual: frottis(paps smear) si analize(colesterol, glicemie, tri-gliceride)… NU fumez, n-am fumat si am tensiune 12/7 de ani, inclusiv la cele doua nasteri normale…
  În ultimii ani, exista pilule mini-dozate, adaptate majoritatii femeilor… orice s-ar afirma si critica, BCP ramâne singurul mijloc de-a face amor fara teama, angoasa unei sarcini nedorite.
  ===
  @”Cunosc femei care au facut foarte multe chiuretaje si avorturi.”
  si eu, în România înca exista ca „metoda de contraceptie”(sic!), hélas, din lipsa de informare, de educatie sexuala, de ignorantza… 😦

  NU pot „elabora”, deoarece n-am trecut prin „asa-ceva” niciodata, iar cei doi copii sunt unicele mele „oua”… 🙂

 9. forevergreen Says:

  Melanie, pilulele tot chimicale inseamna, indiferent de doza si frecventa.
  Eu nu inteleg insa o femeie care consuma pastile in loc sa apeleze la alte mijloace, mai naturiste… 🙂

 10. Mélanie Says:

  @”alte mijloace, mai naturiste… 🙂
  mda, ca acu’ 50-60 ani, sa faca amor din joi în pasti, ca doar se face cu un singur scop: procrearea si perpetuarea speciei umane, ca tot suntem mamifere, nu?!… 😀

 11. forevergreen Says:

  Melanie, nu ma provoca sa spun ce fel de intrebari apar pe site-urile de femei pe-aici…la urma urmei fiecare pereche face dragoste cand vrea si cat vrea. Intrebarea este: dupa anticonceptionale luate de o fata tanara care este probabilitatea ca pruncul sa aiba probleme?
  Asta-i de fapt problema pe care am vrut s-o discut aici.

 12. Mélanie Says:

  @”care este probabilitatea ca pruncul sa aiba probleme?”

  de-acord cu tine despre frecventa relatiilor intime, my point is: de-atâtia ani aici(+5 în USA) NU am auzit sau citit vreodata despre eventuale probleme la bebelusi(copii) provocate de anti-conceptionale.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s