Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

Bucharest-My Love si istoria noiembrie 28, 2010

Bucurestiul este un oras care musteste de istorie. Urmele se afla la suprafata si sunt vizibile cu ochiul liber, sau ingropate in pamantul peste care calcam in fiecare zi. Am aflat cu totii ca au inceput sapaturile la Universitate. Statuile au fost mutate de la locul lor.

Despre ceea ce se afla in acel loc aflam de aici.

Ieri am aflat in direct ca pe santierul arheologic infiintat ad-hoc s-au descoperit 40 de schelete din secolul XVII-XVIII. Arheologii urmeaza sa se pronunte definitiv dupa ce vor face cercetarile necesare.

Nu pot sa neg faptul ca profanarea de morminte, de biserici, de manastiri imi da fiori reci. Exista anumite legende care genereaza temeri.

Modernizarea unui oras necesita sacrificii, asa se gandeste in termenii capitalismului salbatic. Distrugi si reconstruiesti din temelii.

Daca te opui, esti considerat prafuit, nostalgic, retrograd. Eu stiu insa ca istoria se razbuna atunci cand nu este respectata. Tot ce-mi doresc este ca viitorii bucuresteni sa nu sufere din cauza blestemelor contemporane.

Despre descoperirile de ieri se poate citi aici.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s