Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

„Strainul”de Albert Camus noiembrie 7, 2010

Strainul de Albert Camus.

Eu l-am citit pe Camus prin liceu, sau facultate, deci cu multi ani in urma. Citind Strainul am inteles urmatorul lucru: in viata un om oarecare isi poate duce zilele in cel mai firesc mod, fara sa deranjeze pe nimeni, poate face diverse lucruri aparent neimportante, dar vine o zi cand totul se poate intoarce impotriva lui. Toate faptele neimportante de pana atunci capata alte dimensiuni si el poate fi acuzat de ceea ce a facut, sau de ceea ce n-a facut. Absurdul situatiilor create il poate transforma pe eroul nostru din om in neom.

De aceea aceasta carte m-a marcat in mod deosebit si m-a determinat ca intotdeauna sa cantaresc ceea ce spun, sau ceea ce fac. Si am intalnit situatii multe in viata cand oamenii au suferit datorita unor interpretari subiective si absurde a faptelor lor.

De exemplu un om si-a pierdut dreptul de a calatori in strainatate deoarece nu a dus o ciocolata Toblerone la destinatie.

O colega si-a pierdut viza interna deoarece cineva i-a pus niste anticonceptionale in sertarul biroului.

Un tip s-a trezit cu ceva in buzunarul sacoului in timp ce se plimba printr-un supermarket in strainatate. Nestiind ce are in buzunar a incercat sa iasa din magazin, dar a fost oprit si facut de doua parale.

Un alt coleg a facut o criza urata intr-o camera de hotel dintr-o tara straina. I se pusese ceva in bautura pentru ca vorbea ce nu trebuie.

Un fost coleg de birou a sfarsit intr-o prapastie din munti in decembrie si a fost gasit primavara, dupa topirea zapezii…stia prea multe si el.

Deci am avut destule motive sa ma tem in timp ce in jurul meu se intamplau tot timpul situatii absurde. Poate de aceea am inteles si interpretat „Strainul” in felul meu, care difera cu mult de ceea ce-au inteles alti cititori.

Puteti citi in continuare: Recenzie Strainul.


 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s