Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

Adrian Paunescu si Cenaclul Flacara noiembrie 3, 2010

Filed under: atitudine,life,women — forevergreen @ 8:39 pm
Tags: , , , , , , , ,

Update 5.11.2010-Adrian Paunescu a plecat dintre noi dimineata la ora 7,15. A lasat in urma sa o adevarata mostenire culturala.
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!


Cand ascult aceasta melodie, de obicei plang…atunci cand am ascultat-o pentru prima data in viata, parintii mei traiau…acum ei nu mai sunt.
In aceasta seara mi-am amintit cautand filmuletele de pe YouTube, ce a insemnat Cenaclul Flacara pentru romani: o oaza de culoare, de lumina, de speranta. Si toate acestea se datoreaza omului-poet Adrian Paunescu si celor care au asezat muzica folk la inaltime. Multi dintre ei mai canta si astazi, altii insa, cum ar fi Tatiana Stepa si Florian Pittis nu mai sunt printre noi.
Adrian Paunescu este de cateva zile intro stare critica in spital, conectat la aparate. Dimineata existau deja voci care-l vorbeau de rau, ceea ce m-a revoltat. Dar nu-mi sta in fire sa reactionez violent si atunci am ales calea mea. Le-am povestit si altora ce a insemnat Cenaclul Flacara pentru romani.
Atat am avut de spus.

 

5 Responses to “Adrian Paunescu si Cenaclul Flacara”

 1. AaltcinevaA Says:

  L-am cunoscut personal, tocmai prin intermediul acestui Cenaclu.
  Imi amintesc cu multa placere de acele timpuri, de acele mega-spectacole de care si acum ma mir ca au fost permise la vremea aceea, sub forma respectiva, in Romania.

  Tocmai am citit niste comentarii ale unor conationali (pe evz.ro) care m-au ingrozit.
  Cata ura zace in oamenii astia, ce lipsa de empatie, de respect (cel putin fata de situatie, de familie), de acceptanta, de toleranta, de omenie… infiorator! Nu mai am cuvinte!

 2. forevergreen Says:

  Eu am vazut pe Facebook cum incepusera sa bata campii trendsetterii autohtoni. Si culmea este ca multi nu stiu poate despre ce e vorba si-arunca cu vorbe grele imediat. La urma urmei daca acele grandioase spectacole se faceau in toata tara, inseamna ca el se „descurca” sa le organizeze…iar tinerii erau fericiti. Nu vad nimic rau in asta si altceva nu ma intereseaza.
  Nu l-am intalnit niciodata in direct. Nu pot sa spun ca ar fi poetul meu preferat. Dar il respect ca om in primul rand si in al doilea rand pentru ce-a facut bun. Este aceeasi opinie de turma ca la Sabin Balasa. Unii habar n-au cat de ahtiati erau oamenii de cultura inainte de ’90…dar cineva trebuie sa le spuna si adevarul!
  Da, oamenii urasc din prostie si din rautate. Dar e treaba lor. Eu am gasit pe YouTube toate cantecele vechi si le-am pus pe pagina mea de FB. Si le-am ascultat pe toate in timp ce brodam. Acum am terminat si broderia! 🙂

 3. Adrian Paunescu si Cenaclul Flacara « Fresh Facts, Attitudes and ……

  Here at World Spinner we are debating the same thing……

 4. geomarz Says:

  In dimineata aceasta Adrian Paunescu a trecut oficial in nefiinta. Neoficial era de mai demult. S-a dus si el, ca noi toti, de latfel, unii mai devreme alti mai tirziu.

  „Ne ducem toti, cite putin mereu,
  Catre-un liman de tihna si-mpacare.
  Poate curind va trebui si eu
  Bulendrele sa-mi string pentru plecare”….
  a spus cu un secol mai inainte un alt geniu poetic : Serghei Esenin

  Amindoi, si Esenin si Adrian Paunescu sint acum dincolo de fizic dar si in memoria noastra. Vor trai atita vreme cit ne vom mai aminti versurile lor.

 5. forevergreen Says:

  Am fost plecata toata dimineata si am aflat pe la pranz…
  Dumnezeu sa-l odihneasca!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s