Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

„Amintirile unei fete cuminti”(III) octombrie 5, 2010

Filed under: atitudine,Bucharest,life,men,women — forevergreen @ 11:15 am
Tags: , , , , , ,

Inainte de razboi lucra la niste evrei foarte de treaba, asa cum erau toti la acea vreme. De aceea niciodata nu a inteles de ce i-au urgisit nemtii pe evrei si le-au distrus magazinele, i-au inchis in lagare, i-au obligat sa fuga si sa se ascunda din calea lor.

Patronul la care lucra avea un magazin care se numea „Croseta”, acolo se gaseau tot felul de lucruri fine si frumos mirositoare. Patroana mirosea intotdeauna a patchoulli si mirosul acela dulce-aromat i-a ramas in minte pentru tot restul vietii. Drumul din Bucurestii Noi pana pe Lipscani il strabatea de obicei cu tramvaiul; mergea de la un capat la altul al tramvaiului si de acolo pe jos. Uneori, in timpul bombardamentelor mergea pe jos tot drumul, chiar daca era iarna si purta ciorapi albi trei sferturi si refuza sa poarte sosoni, din cochetarie. Cand ajungea la magazin, pe Lipscani si dadea de caldura sobei ar fi vrut sa se culce, mai mult decat sa alerge de colo-colo. Dar erau vremuri grele, tatal ei era pe front, iar acasa o astepta mama cu ceilalti trei frati mai mici; ea avea 14 ani…ajunsese stalpul familiei, desi ar fi preferat sa invete la scoala mai departe.

Drumul cu tramvaiul a ajutat-o sa cunoasca lumea, caci la acea vreme oamenii socializau in tramvai.

Asa l-a cunoscut pe cel care-i va deveni sot peste cativa ani, dar tot acolo l-a intalnit si pe cel care i-a frant inima pentru totdeauna.

Pe amandoi i-a iubit in felul ei: pe primul cu daruire totala, desi el a inselat-o de multe ori, iar viata lor impreuna a fost un fel de cosmar frumos. Pe celalalt l-a iubit platonic toata viata, dar nici un moment nu si l-a scos din minte. Caci n-a putut…

Parintii ei n-au fost de acord cu maritisul ei cu primul barbat, cu care de altfel a facut imediat si un copil, urmat de altii doi la intervale foarte scurte de timp.

La celalalt barbat, care statea pe aceeasi strada cu ea, parintii barbatului n-au vrut-o de nora pentru ca provenea dintr-o familie saraca si n-avea zestre. Moment care a determinat-o sa se arunce in bratele primului barbat si sa porneasca in viata de la 18 ani.

(Va urma)

 

5 Responses to “„Amintirile unei fete cuminti”(III)”

 1. geomarz Says:

  Un calcul. 14 ani in 40-44 inseamna nascuta cel mai tirziu in 30. Acum 80 de ani ?

 2. forevergreen Says:

  Din pacate, acum nu mai este…dar au ramas povestile, pe care ma voi stradui sa le pun cap la cap, cat de cat…
  Stiu ca exista femei care traiesc la 85-90 de ani si chiar mai mult!

 3. geomarz Says:

  In general, si Romanaia nu face exceptie, femeile traiesc mai mult decit barbatii. O sotie supravietuieste sotului, in medie , cam 10 ani. Sotul, aproape ce nu-i supravituieste.
  Destul de multe femei traiesc peste 80 de ani. Eu am trei matusi de 82, 86 si 88 de ani.
  Viitorul, insa, este cit se poate de nesigur. Cu sanatatea actuala pe butuci, nu se stie cit de drastic va scadea in urmatorii ani speranta medie de viata la nastere.

 4. forevergreen Says:

  Exista femei si femei…stiu cazuri cand femeia i-a supravietuit barbatului douazeci de ani, iar altele in care nu a rezistat decat unsprezece luni de zile…in ceea ce ne priveste, chiar nu stiu ce sa zic…putem spera, insa!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s