Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

Biblioteca Nationala a Romaniei va avea un sediu nou iulie 25, 2010

Dintotdeauna am iubit cartile. Acestea m-au fascinat din copilarie, din prima zi de scoala, in adolescenta, in prima tinerete, dar si acum.

Mirosul de carte iesita de sub tipar mi-a placut intotdeauna si am citit foarte multe carti, unele noi, altele cumparate din anticariate, altele imprumutate de la biblioteci, iar pe  altele le-am studiat in marile noastre biblioteci: BCS(actuala Biblioteca Nationala), Arlus, BCU, Mihail Sadoveanu, Biblioteca ASE. Viata mi-a dictat sau impus ce sa citesc, de aceea am multe carti citite si recitite, poate am sa fac o lista la un moment dat.

Am citit clasici ai literaturii, dar si multa literatura avangardista: am preferat simbolismul, existentialismul, literatura absurda celei clasice, de aventuri, politista, etc. Am citit mai putine romane fluviu, deoarece nu suportam subiectele care trenau pe zeci, sau sute de pagini. Nu-mi placea sa citesc orice, am facut acest compromis numai daca a trebuit sa-l fac.

La BCS am studiat Istoria Artelor a lui Alpatov si am rasfoit multe albume de arta. Mai tarziu le-am avut pe toate in biblioteca personala.

Am incercat sa le insuflu copiilor dragostea pentru carti si citit, dar recunosc: acest lucru nu mi-a reusit in mare masura, deoarece ei sunt adeptii epocii digitale. M-am familiarizat cu calculatorul de la inceputul anilor ’90, dar nu citesc pe monitor carti de literatura de obicei.

Am citit insa cartile pe suport electronic indicate de catre profesorii de la MBA.

Am aflat de curand ca Biblioteca Nationala(fosta BCS) se va muta de la intersectia Ioan Ghica cu Doamnei, din acea cladire somptuoasa si impunatoare, intr-un sediu nou, intr-o cladire a carei constructie a inghetat in anii ’80, dar care se va da in folosinta in scurt timp.

Am gasit detalii interesante aici despre proiectul noului sediu al Bibliotecii Nationale.

Am aflat de asemenea ca actualul sediu situat in fosta cladire a Bursei din Bucuresti a fost obtinut in instanta de catre Camera de Comert si Industrie a Romaniei, cu ani in urma. Detalii aici.

Mi-am propus sa mai vizitez fosta incinta a bibliotecii care va mai fi deschisa pentru public numai cateva luni de zile.

Sper sa reusesc sa fac acest lucru cat de curand, cred ca va trebui sa-mi fac legitimatie, caci n-am mai intrat acolo de ani buni.

 

4 Responses to “Biblioteca Nationala a Romaniei va avea un sediu nou”

 1. Bună ziua!
  Mi-ați trimis un fior de tinerețe, cu numele- Studenție.
  Trebuie sa intru intr-o bibliotecă, nu doar in treacăt..simt un dor teribil pentru emoția lecturii in liniște, alături de persoane dragi.

 2. forevergreen Says:

  Ma bucur foarte mult de reactia aceasta la cele scrise aici, de mine.
  Am vrut sa scriu de fapt ca vom avea o noua biblioteca si uite unde-am ajuns…si asta nu-i tot! 😀

 3. […] cu ceva timp in urma ca Biblioteca Nationala (fosta BCS) va avea un sediu nou in […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s