Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

O poveste trista, un fel de”Capra cu patru iezi”si o fata… iulie 13, 2010

Filed under: atitudine,copii abuzati,educatie,life,women — forevergreen @ 5:22 pm
Tags: , , , , , ,

O intamplare trista de undeva de pe la Suceava.
Patru copilasi se joaca in casa, le trece prin cap sa intre in lada de faina, un fel de cufar din lemn masiv despartit in doua, care are si-un fel de carlig de metal care coboara peste o jumatate de bucla metalica pe care se punea lacatul atunci cand se inchidea cufarul de curiosi…
Copiii cred ca obisnuiau sa stea, sau sa se joace in acel cufar, doi intro parte, doi in cealalta…isi luasera si provizii cu ei: lapte si mamaliga. Povestea nu este din vremea lui Creanga, ci am vazut-o azi la televizor.
Deci copiii intra in cutie, cade capacul, se pune ivarul de metal peste acea bucla…mama(cu ceva handicap) e plecata de acasa, tatal de 74 de ani e surd, copiii tipa, nu-i aude nimeni si mor sufocati. Aici s-a terminat brusc si trist povestea care m-a impresionat, m-a intristat si m-a revoltat in acelasi timp.
Si pentru ca intrun post anterior vorbeam despre virilitate, despre instincte animalice, acum vin cu alta intrebare: cum este posibil sa se intample asa ceva?
De ce le da Dumnezeu copii celor care nu-i pot creste asa cum trebuie? Ca nu e suficient sa-i faci, trebuie sa le si dai: dragoste, mancare, educatie, un trai cat de cat decent.
Blamam stirile de la ora 5,00 de la Pro.tv pentru temele pe care le abordeaza in general: violuri, batai, copii agresati, femei mutilate si uneori ma intreb daca aceasta chiar este realitatea in care traim? In asa hal s-au degradat satele noastre?
Astept sa-mi spuna cineva ca n-am dreptate, ca acest realism sau suprarealism exacerbat este specific numai filmelor romanesti din ultimii douazeci de ani. Ca nu se traieste la sate ca acum sute de ani in urma…
Dar imi amintesc ca am vazut zilele astea cum traiesc oamenii in Delta Dunarii, intrun peisaj absolut fantastic. Unii au pensiuni cu toate dotarile, iar altii stau in case de chirpici, acoperite cu trestie, fara apa curenta, fara canalizare, fara curent electric…si acolo cresc si copii.
Am strans prea multa tristete si-mi propusesem sa nu mai pun la suflet povesti triste…

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s