Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

Magistratii si veniturile lor nesimtite februarie 18, 2010

Filed under: atitudine,societatea civila — forevergreen @ 5:38 pm
Tags: , , , , , ,

Astazi am ascultat la radio intamplator o doamna magistrat, care conduce un consiliu. Intrebata fiind ce se va intampla cu salariile si cu pensiile nesimtite pe care magistratii si le-au propus si aprobat singuri, dansa spunea ca trebuie sa intelegem ca acestea trebuie sa se alinieze la standardele UE si a tinut-o tot asa, indiferent de ceea ce spunea moderatoarea emisiunii. Stiu ca am mai fost revoltata la un moment dat de sporul de stres din magistratura. Ca si cand magistratii ar fi cei mai stresati romani! Iar toti ceilalti ar trai in vid, un vid roz lipsit de asperitati.
Mi se pare o sfidare la adresa tuturor romanilor sa te consideri mai presus de lege pentru simplul motiv ca manuiesti legea. Adica ai facut dreptul numai ca sa poti fi arogant, sfidator si lipsit de scrupule. Manuiesti litera legii, faci legile sa-ti acopere demersurile alunecoase care-ti aduc numai avantaje si pe urma vii si ne ametesti cu fraze pompoase in care repeti ca magistratii traiesc intr-un mediu plin de interdictii, de frustrari personale si de stres; motiv pentru care merita acele salarii si pensii nesimtite. Adica altii cotizeaza 35-40 de ani la CAS si au niste pensii de nimic, iar magistratii au dreptul la procent de 80% din ultimul salariu chiar daca n-au cotizat la CAS mai nimic.
Eu nu inteleg cum isi pot imagina magistratii ca aceasta este o abordare corecta si legala?
Pentru ei veniturile trebuie aliniate la standardele UE, dar pentru ceilalti?

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s