Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

„Rondo Capriccioso” de Lorena Lupu decembrie 16, 2009

Lorena a publicat aceasta carte in 2007. Eu  am gasit-o la Gaudeamus anul acesta.

Am citit-o pe-ndelete si mi-a placut foarte  mult. Este o poveste despre ceea ce se-ntampla in spatele scenei de teatru din zilele noastre.

Personajele principale sunt: Domnisoara si Ea-actrita emerita.

Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare, deci Domnisoara este o fata normala, independenta, visatoare, timida, sagalnica si vesnic indragostita de Ea-actrita perfecta. Domnisoara tocmai termina actoria.

Cartea este un fel de jurnal pe care Domnisoara il scrie la cererea Ei, a actritei frumoase si seducatoare. N-am sa intru-n detalii legate de dragostea pe care Domnisoara o nutreste pentru Ea-actrita, nu am sa amintesc toate emotiile pe care Ea-actrita le trezeste in Domnisoara care se viseaza pe aceeasi scena cu aceasta jucand rolul vietii sale.

Ma simt insa obligata sa subliniez faptul ca Domnisoara traieste mai multe drame in aceasta carte: una ar fi faptul ca traieste intrun oras mare pe cont propriu departe de familia ei, alta ar fi faptul ca este folosita din faza de rescriere a textului, de punere in scena a unei piese, participa la repetitii, urmareste cu atentie textul, pentru ca in final sa afle ca ramane o anonima, ca numele nu-i apare pe niciun afis. Dar cea mai cumplita drama este aceea ca toata viata si-a dorit sa aiba parte de dragoste, sa fie iubita, dar din pacate acest lucru i se refuza tot timpul, ceea ce devine foarte frustrant.

Desi finalul cartii este trist si te trezesti gandindu-te ca oamenii merita mult mai mult de la viata, cartea este foarte tonica, scrisa cu multa dezinvoltura, este savuroasa, proaspata, aromata de multe ori.

Si o recomand cu multa caldura: merita citita!

Felicitari Lorena!

Later edit: Lorena, acum am descoperit si eu ce ai adunat la Vox Populi, am pus si eu link-ul!

 

2 Responses to “„Rondo Capriccioso” de Lorena Lupu”

  1. Lorena Lupu Says:

    frumoasă recenzie. ţi-am linkuit-o la „vox populi”. 🙂

  2. forevergreen Says:

    Cu mare placere Lorena, urmeaza sa citesc si restul cartilor tale.
    Sa fii fericita! 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s