Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

Corina Cretu-pentru eliminarea violentei impotriva femeilor noiembrie 24, 2009

Articolul de pe blogul Corinei Cretu ne reaminteste faptul ca femeile sunt agresate in zonele de conflict, sau post-conflict, ele nefiind aparate de nimeni, iar ulterior sunt respinse de propriile familii pentru ca au suferit.

„Am initiat aceasta dezbatere in cadrul Comisiei pentru Dezvoltare in deschiderea unei saptamani in care, maine, marcam Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei Impotriva Femeilor. Milioane de femei sufera, mai ales in tarile sarace si afectate de conflicte, din cauza agresiunilor sexuale si a respingerii ulterioare a victimelor de catre familie si societate. In special in Africa ultimilor ani violul a devenit un fenomen de masa si un instrument utilizat frecvent in razboaie”, spune Corina Cretu pe blogul ei.

Din pacate, constatam ca multe femei sunt agresate pretutindeni, ele fiind condamnate la un trai sub demnitatea umana, fie ca sunt abuzate, folosite, sau maltratate.

 

8 Responses to “Corina Cretu-pentru eliminarea violentei impotriva femeilor”

 1. pitapata Says:

  Auzeam la tv, un prof italian, care preda in Romania, vorbind de romanii care violeaza in Italia.
  Si el explica pe buna dreptate ca unul din motive este ignoranta. Lipsa de informatie/educatie a acestor oameni.
  Faptul ca ei nu inteleg ca au facut ceva grav. Considera ca ce..ce-au facut??
  Si eu consider la fel despre acesti oameni.
  Ca ,pur si simplu nu sunt constienti de ei insisi si dreptul altei persoane la corpul propriu.
  Iar femeile ,multe nu sunt constiente ca au dreptul la demnitate, iar bataia/violenta nu este o cale a barbatului de a-si arata dragostea. Ci controlul!!
  Atata vreme cat doar o sa se vorbeasca si atata vreme cat o sa se puna accent pe lege si pedepse si nu pe educatie/informatie,nimic nu o sa se schimbe.
  Ca ceva sa se schimbe in bine, omul trebuie sa-si depaseasca nivelul mental actual. Iar lucrul asta se face numai prin educatie. Masiv, multa,multa.
  Agresorii, oamenii astia nu se duc de buna voie sa se informeze, sa se documenteze. Ci media pe toate caile; tv/radio/internet/.
  Seri culturale in locuri, unde media nu are acces/voluntari care sa tina conferinte … Indoctrinare pozitiva!
  Numai asa…
  Efortul oamenilor pentru a informa alti oameni.
  In educatie trebuie sa se duca fonduri masive!

 2. forevergreen Says:

  In postul anterior sugeram ca parintii ar trebui sa faca o „Scoala a parintilor” sa invete sa se poarte cu copiii lor. Este foarte adevarat ca tine de educatie, de cultura, de mijloace materiale si bineinteles de influenta mass-media in formarea mentalitatii oamenilor. Apoi a liderilor de opinie, a modelelor de urmat.

 3. Mélanie Says:

  Trist, grav, groaznic subiect, la ordinea zilei pe toate meridianele… n-am timp de dezvoltat, dar sunt de-acord cu ceea ce-afirmi despre: educatie, cultura, modele…

 4. corinacretu Says:

  Iti multumesc pentru interes si apreciez punctele voastre de vedere privind aceasta problema. Tema dezbaterii a vizat zonele afectate de conflict din lume, dar ne lovim, asa cum ati aratat, de o cultura a violentei inclusiv in societatea romanesca. Iar saracia si lipsa de educatie creeaza terenul propice pentru punerea femeii intr-o postura vulnerabila. Avem mult de lucru pentru a schimba mentalitati, dar si o realitate socio-economica potrivnica emanciparii femeilor.

  Iti doresc numai bine si succes in tot ceea ce faci!

 5. forevergreen Says:

  Melanie, e o realitate trista care face victime incepand cu femeile si continuand cu copiii…din pacate.

 6. forevergreen Says:

  Corina, soarta femeilor a fost dintotdeauna vulnerabila, dar ar fi fost de asteptat ca evolutia sa fi produs niste mutatii in acest domeniu. Constatam insa, ca pe masura ce se evolueaza pe anumite planuri, in ceea ce le priveste pe femei se mentine si se accentueaza un primitivism greu de acceptat.

  Iti multumesc de vizita si iti doresc mult succes in continuare!

 7. Mélanie Says:

  @5, da, Elly, asa e: un cerc vicios din care numai femeia poate iesi, bietii copii NU au nici-o vina, NU au „cerut” sa vina pe lume si sa aibe asemenea parinti… 😦

  TOT ce-atinge copiii, ma bulverseaza complet, total… pentru orice fel de abuz asupra lor comis de adulti, militez pentru inchisoare pe viata, fara drept de apel. (pedeapsa capitala a fost abolita la noi de catre Mitterrand si-am votat pentru abolirea ei, evident…)

 8. forevergreen Says:

  Melanie, cred ca tine de natura umana; de exemplu eu sunt o persoana toleranta de felul meu, dar la astfel de situatii reactionez foarte ferm. Nu suport ideea de agresiune in toata grozavia ei…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s