Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

Editorialul de pe blog octombrie 8, 2009

Pot spune ca ceea ce se intampla in aceste zile, in viata social-politica de la noi  este fara precedent. Sentimentul acesta de incertitudine creste in fiecare zi. Nevoia noastra de stabilitate, de siguranta, de certitudine, de liniste este grav zdruncinata. Pentru ca este greu sa nu te lasi influentat de ceea ce auzi si vezi ca se intampla in jurul tau. Imi amintesc zilele acelea din ’90 cand totul in jurul nostru era incert, cand strada era terenul de desfasurare a protestelor de tot felul, cand iti era teama sa-ti lasi copilul la liceu in centrul orasului de teama ca ceva rau se poate intampla.

Si stau si ma intreb daca ceea ce se petrece astazi nu este o regretabila intoarcere in timp, in urma cu douzeci de ani. Sunt atatea lucruri contradictorii care par sa nu se mai lamureasca niciodata. Este o discordie nationala pornita de la varf: partidele politice sunt intro lupta crancena pentru suprematie, Guvernul este in contradictie cu Parlamentul, sindicatele sunt in contradictie cu Ministerul Muncii si cu Guvernul, angajatii din mediul privat privesc cu ochi critic pe cei din sistemul bugetar, pensionarii sunt marginalizati de catre cei care lucreaza in sectoarele productive de unde se vireaza sume mari la buget. Copiii din scoli sunt convinsi ca Romania este o tara in care nu se poate trai. De ce s-a ajuns aici? De ce isi arunca oamenii cuvinte grele in asa-zisa campanie electorala? De ce fiecare uita de greselile proprii si acuza pe altii de toate relele din lume facute sau nefacute?

Oare noi oamenii maturi ne imaginam ca facem bine ceea ce facem? De ce-i distrugem pa batrani, de ce ii imbolnavim pe copii, de ce ne distrugem pe noi insine?

Eu tot mai sper intro concordie generalizata in tara asta. Sper sa apara un bun mediator care sa faca pace si liniste intre romani pana cand nu e prea tarziu. Astept ziua aceea cand pe bloguri se va scrie numai de bine.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s