Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

Romanii de pretutindeni aprilie 7, 2009

Filed under: life,personale — forevergreen @ 6:08 am
Tags: , ,

Reloaded-Romanii un popor trist, dar cu simtul umorului
„Invidia la romani e un fel de a doua natura, adica intai te nasti, pe urma devii invidios.
Si-ti porti limba materna si eterna ura prin toate institutiile pe unde te formezi, pentru ca apoi sa te autodefinesti ca om trist, dar cu simtul umorului. Rabufnesti de cate ori se poate, cand ceva nu-ti convine, mai ales cand e vorba de oameni care refuza sa-ti planga pe umar. Ai satisfactii majore din afirmatii minore. Iti imaginezi ca l-ai luat pe Dumnezeu de un picior. Jignesti in dreapta si in stanga, te crezi Zeus coborat din Olimp. Cu-atata micime nu cred ca ai sa reusesti niciodata sa umpli golul din tine.
Pacat, credeam ca altii se poarta urat cu tine cand isi exersau simtul umorului cu remarci taioase la adresa ta, dar m-am inselat. Am judecat gresit totul, dar e bine ca am inteles mai tarziu.”

Am republicat acest post scris cu un an in urma, deoarece am citit de dimineata un post despre Diaspora romaneasca si mi-au venit in minte multe lucruri pe care le-am gandit si scris despre romani.
Dimineata auzeam la radio despre un salariu de 7000 de lei pe luna pentru patru ore de munca pe zi, constand in introdus date in calculator si ma gandeam ca traim intr-o lume nedreapta facuta de oameni nedrepti.
Intr-o lume in care valorile s-au inversat. O lume in care bunul simt si cultura sunt calcate in picioare de oameni bogati si de multe ori inculti. O lume in care vulgaritatea este vizibila si opulenta. O lume in care trivialitatea a luat locul normalitatii. O lume cate te obliga sa te resemnezi si sa te retragi in universul propriu.
Vai de cei care n-au universul lor.
Se vorbeste mult in ultimul timp despre brandul de tara. Ce ne caracterizeaza pe noi, romanii?
Traditiile gastronomice? Portul popular? Dracula, celebrul vampir?
Eu as merge pe varianta: o tara patriarhala cu peisaje de vis, cu toate formele de relief, cu un fluviu celebru care-i face granita in sud si cu iesire la Marea Neagra unde soarele rasare din mare.
Dar cati mai gandesc oare, asa, ca mine?

Trebuie sa mentionez ca diaspora de azi nu mai este aceeasi ca acum douzeci de ani. Pe vremuri romanii care emigrau faceau greva foamei pentru reintregirea familiei.
Acum e alta moda: romanii pleaca in afara sa munceasca acolo si de cele mai multe ori isi abandoneaza familiile aici. Sunt atatia copii disperati si abandonati, ceea ce este foarte trist.

Ar mai fi multe de adaugat, cred ca am sa revin.

 

2 Responses to “Romanii de pretutindeni”

  1. Emiru' Says:

    Ce bine ar fi daca fluviul ar insemna granita de sud a tarii. Din pacate, Constanta se chinuie sa reziste sub tricolorul romanesc. Nu ca i-as iubi pe bulgari, dimpotriva, insa trebuie sa recunosc ca pana si ei sunt mai civilizati ca noi.
    Si asa e. Invidia la romani e a doua natura a fiintei lor.

  2. forevergreen Says:

    @Emiru’, trebuie sa recunosc: am fost anul trecut la 40 de kilometri de Vama Veche, la Kavarna. Am intalnit si acolo o multime de romani cu masini fitzoase…Eu iubeam mult litoralul romanesc si sper ca-l voi mai putea iubi si de-acum incolo, desi…sunt multe de spus.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s