Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

Sado-Maso Blues Bar-o piesa de teatru nonconformista ianuarie 12, 2009

Filed under: teatru — forevergreen @ 8:24 am
Tags: , ,
Aseara am fost la Teatrul Foarte Mic, la piesa de saptamana trecuta care nu s-a jucat, deoarece nu se vandusera bilete.
Este vorba despre piesa:

SADO-MASO BLUES BAR

de Maria Manolescu

Regia: Gianina Cărbunariu
Scenografia: Andu Dumitrescu

Mişcarea scenică : Carmen Coţofană

Distribuţia: ADRIAN ANGHEL, VIRGIL AIOANEI, ROLANDO MATSANGOS
Cei trei actori isi joaca bine rolurile. Subiectul este un fel de poveste a mizeriei umane.
Cu mirajul Spaniei si al Germaniei, cu viata dezordonata a unora dintre tinerii din ziua de azi si dintotdeauna, cu relatiile ciudate dintre baieti, dintre baieti si fete, dintre parinti si copii. Limbajul folosit de actori este unul explicit, nimic nu lipseste. Decorul este mai mult obscur si sarac. Recuzita formata din papusi gonflabile si diverse accesorii sado-maso fac deliciul piesei si mai ales faptul ca Sa traverseaza strada printre masini ca sa le aduca in platou, sau scena, sa i le aduca lui Ma, devenit partener de afaceri la Clubul Sado-Maso Blue Bar.
Geamurile prevazute cu draperii si care dau direct in strada sunt un fel de atractie a piesei, deoarece trecatorii se opresc de cealalta parte a „salii” de teatru si se uita curiosi. Baietii chiar se saruta pe scena, nu stiu daca mimeaza numai, piesa este destul de incarcata de tot felul de simboluri si semnificatii. Este o piesa la care te mai gandesti dupa ce ai parasit teatrul.
Piesa nu este recomandata celor care afiseaza false pudori, ipocrizie si vanitate peste masura. Este o piesa pentru oameni normali, cu discernamant. Sala a fost plina de tineri care discutau foarte inflacarat la sfarsit. Piesa le placuse foarte mult, sau avangardismul piesei le placuse, nu stiu exact.

Mai multe detalii despre spectacolele de la Teatrul Foarte Mic, aici: www.teatrulmic.ro

 

4 Responses to “Sado-Maso Blues Bar-o piesa de teatru nonconformista”

 1. octavpelin Says:

  Teatrul incepe sa atraga din nou tinerii,iar piesele puse in scena,precum Sado-Maso-Blues Bar,descriu viata mizera de care constientizeaza tinerii care nu vad nici un viitor in fata,cu respect Octav!

 2. forevergreen Says:

  Octav, toate piesele de la Teatrul Foarte Mic au subiecte foarte „en vogue”, sunt rupte din viata parca. Eu sunt un om care inteleg tinerii si daca as putea i-as ajuta mai mult.
  Avem tineri frumosi, normali, cu bun simt, politicosi, chiar daca sunt imbracati casual, sau altfel. Sunt de principiul ca toti tinerii merita toata atentia si consideratia. Trebuie sa-i ascultam, sa vedem ce au de zis.
  Eu sunt optimista de fel si sper ca acel viitor exista.

 3. Draga Forevergreen, daca ai sti ca zilnic treceam in drumul meu spre serviciu, pe langa Teatrul Foarte Mic si admiram bannerul cu titlul „Sado Maso Blue Bar”!
  Mi-am propus de nu stiu cate ori sa vizionez piesa, dar promit sa ma mobilizez in prima decada a acestui an!
  O saptamana plina de armonii pentru suflet si bucurii pentru minte!

 4. forevergreen Says:

  De anul trecut stiam de piesa, dar n-a fost sa fie. Aseara ne-am hotarat sa mergem, desi aveam de lucru, stii cum sunt eu 🙂
  Draga Pescarusule, e posibil ca lumea sa vorbeasca piesa de rau, doar stii cum e lumea…dar pentru un teatru avangardist piesa e reprezentativa.
  Ai la ce sa meditezi. Copiii care au vazut piesa vorbeau apoi pe strada si la metrou entuziasmati, erau poate fericiti ca nu sunt ca personajele acelea chinuite din piesa…cine stie?
  O saptamana frumoasa si tie!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s