Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

Ce miros au banii? august 5, 2008

Filed under: jurnalul unei femei de afaceri,travel — forevergreen @ 7:05 pm
Tags: , ,

Se spune ca banii nu au miros, m-am folosit de multe ori de acest adevar general recunoscut, dar banii au miros, de fapt.
In general am mirosit banii nostri: leii. Inainte de ’89 miroseau frumos numai banii nou-nouti, ceilalti, super uzati miroseau oribil, a praf si a murdarie.
Pe urma am mirosit dolarii; dolarii noi miros a cauciuc, a guma, cei uzati miros ciudat.
Drahmele grecesti, le-am mirosit apoi, urmate de lirele cipriote. Intre cele doua valute era o mare diferenta ca paritate fata de dolar. Lira cipriota era mai mare chiar ca lira sterlina si nu era primita la BRCE. Pe urma am mirosit dinarul kuweitian, cu 1/2 dinar iti luai o umbrela.
Marca germana, francul elvetian, guldenul olandez, francul francez, shilingul austriac pe toate le-am avut in portofel din cand in cand. Din toate acestea numai francul elvetian a rezistat, toate celelalte s-au transformat in Euro.
Cu coroana daneza(Dkr), coroana norvegiana(Nkr), coroana suedeza(Skr), marca finlandeza(Fim) am cochetat mai mult. Finlandezii si danezii au renuntat usor la moneda lor nationala in favoarea Euro, ceilalti nordici, sunt mai conservatori.
Am cunoscut si leva, am vazut si forinti, ruble n-am vazut niciodata.
Cand a aparut Euro pe piata valutara romaneasca, prin ianuarie 2002, 1$=1,13 Euro. Prin luna iulie a lui 2002, rolurile s-au inversat, Euro a devenit mai puternic ca dolarul.
Dupa numai un an, raportul de forte s-a schimbat: 1 Euro=1,05 $ si de atunci a ramas in favoarea Euro, pana in prezent, numai ca s-a mai modificat, in bine pentru Euro si in rau pentru dolar.
Ce miros au Euro? Cand sunt noi miros a prosperitate, cand sunt vechi, sau lipiti cu scoci, miros a paguba, ca nu ti-i mai primeste nici o banca. Adica ti-i da Raiffeisen lipiti cu scoci si Alpha Bank nu ti-i primeste. Noroc cu BRD.

 

4 Responses to “Ce miros au banii?”

  1. Banii…au mirosul Puterii…

  2. forevergreen Says:

    Sau puterea miroase a bani…

  3. …exista o oaresce relatie, intre cele doua…acum nu pot spune cu certitudine …cine conduce! 🙂

  4. forevergreen Says:

    e intrinseca rau de tot, indestructibila si inconoscibila:D


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s