Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

Consumerismul romanesc in varianta generatiei X iulie 16, 2008

Filed under: Uncategorized — forevergreen @ 5:43 am
Tags:

Au invins comunismul si si-au castigat singuri libertatea. Acum sunt parintii generatiei tinere, “adolescentii intarziati” care dispun astazi de banii, brandurile si oportunitatile pe care le-au ratat in adolescenta. Sunt copiii nascuti intre anii 1964-1978, Generatia X, cel mai interesant segment de public pentru marketerii de pretutindeni.
Cum arata consumerismul romanesc in varianta Generatiei X BBDO Worldwide a realizat cel mai mare studiu international pe publicul reprezentat de Generatia X. In Romania, studiul a fost coordonat de agentiile Graffiti BBDO si Proximity, parte a BBDO Group Romania, in colaborare cu Mercury Research.

Studiul a fost derulat in 18 tari, pe un esantion de 5.208 respondenti, luand in calcul si reprezentantii generatiilor Y si Baby Boomers, iar rezultatele generale, comune Generatiei X din toate tarile participante, au fost prezentate pentru prima oara la Festivalul International de Publicitate de la Cannes.

Oamenii care formeaza Generatia X sunt cei cu o cariera de succes, care se straduiesc sa imbine viata de familie cu cea profesionala si sa-si mentina optimismul nealterat, cu o atitudine relaxata in viata. Au fost in mod constant preocupati de performanta la locul de munca, mai mult decat generatia reprezentata de Baby Boomers (cei nascuti intre 1943–1963) sau decat Generatia Y (cei nascuti intre 1979-1990). Insa impartasesc cu Generatia Y ambitia, spiritul antreprenorial dezvoltat, focusul pe cariera.
http://www.wall-street.ro/articol/Marketing-PR/45086/Cum-arata-consumerismul-romanesc-in-varianta-Generatiei-X.html

Sursa: Wall Street

Acest articol mi s-a parut deosebit de interesant deoarece fiecare generatie percepe realitatea si trecutul in mod diferit. Ceea ce mi se pare mie extrem de ciudat este atunci cand o tanara de douazeci de ani vorbeste urat despre Romania anilor 70-80, ca si cum ar fi trait atunci. Eu le mai dau si replica: adevarata Romanie nu e cea din filmele contemporane, poate acestea sunt putin fortate.

 

4 Responses to “Consumerismul romanesc in varianta generatiei X”

 1. …’67… 😀

 2. forevergreen Says:

  @mesterulmanole you are fitting in..X generation, very nice, indeed:)

 3. Me, in the lucky year 1969 🙂
  So, we are together in this club, X Generation ! 🙂
  Congratulations for this information, dear Forevergreen ! 😉

 4. forevergreen Says:

  Ei, ca sa vezi:))


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s