Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

Cipru-o insula ca oricare alta iulie 6, 2008

Filed under: Uncategorized — forevergreen @ 9:05 pm
Tags:

Kollosi Castle
In acest Kollosi Castle spune legenda ca se facea pe vremuri celebrul vin Comandaria.

Cyprus
THE **CYPRUS** HOME PAGE
Since 1974, 37% of the Cyprus is under Turkish military occupation.
A fost o vreme cand Romania vindea in Cipru materiale de lenjerie de pat.
Pe conosamente era mentionata expres interdictia ca vasul sa acosteze in Famagusta, Kyrenia sau Karavostassi, acestea fiind porturile din zona ocupata de turci.
Cipru arata ca o zona de razboi. De o parte cipriotii greci, iar de cealalta cipriotii turci si turcii. Zonele erau separate cu sarma ghimpata, cu saci de nisip, cu militari de paza de ambele parti. Fostul aeroport militar din Larnaca fusese transformat in aeroport international. Erau oameni care pierdusera totul: case, plantatii, depozite de marfuri, magazine, conturi in banci, acte, tot. Plecasera din zona ocupata in fuga, cu familiile si-atat. Unii cedasera psihic. Socul fusese prea mare si nu toata lumea rezistase. Casele in Nicosia erau o problema. Oameni care plecasera din vile luxoase acum locuiau in apartamente modeste, dar erau fericiti ca traiesc.
Nicosia era impartita cu saci de nisip. Intr-o parte cipriotii greci, ortodoxi, in cealalta parte musulmanii turci cu religia si rugaciunile lor.
Cipru avea pe atunci farmecul renasterii, al inceputurilor, oamenii erau necajiti de ceea ce li s-a intamplat, dar erau increzatori in ce le rezerva viitorul.
Cipriotii sunt oameni scoliti prin tari straine, vorbitori de engleza si franceza, cu foarte mult bun simt, mai ponderati ca grecii, iar ca oameni de afaceri foarte seriosi.

 

One Response to “Cipru-o insula ca oricare alta”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s