Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

Cum ne crestem copiii sa devina europeni iunie 9, 2008

Filed under: Uncategorized — forevergreen @ 7:27 pm
Tags: , ,

Mi-am amintit de unele mame care considerau ca scoala generala la care mergeau copiii nostri nu era destul de performanta pentru odraslele lor, deoarece un timp s-a mai predat limba rusa. Si cum ele visau ca odraslele lor sa prinda burse in strainatate au hotarat sa-si mute copiii la alte scoli mai departe de casa, ca sa-si vada visul cu ochii. Una era inginera si se visa femeie de afaceri cu staif, a reusit in final sa ajunga sa lucreze la o ambasada in afara. Cealalta fusese dactilografa, dar ambitioasa femeia a ajuns directoare de resurse umane la o firma destul de mare. Erau femei provenite de la tara, dar pentru ele ambitia nu cunostea limite. Cea care fusese dactilografa si-a trimis fata la o scoala in strainatate prin clasa a opta. Ma gandeam ce curajoasa trebuie sa fie, sa-si trimita copilul singur afara, sa locuiasca intr-un orasel dintr-o tara straina care colcaia la acea vreme de pedofili. Dar eu am fost catalogata drept parinte exagerat, de catre unii parinti, desi nu era chiar asa, aveam si eu pretentiile si temerile mele, dar copiii mei au avut multa libertate ca sa se formeze ca oameni independenti.
Aveam alte prietene care-si chinuiau copiii prin mijloacele de transport ca sa-i duca la gradinite de fitze, sau o cucoana care si-a torturat copilul cu scoala germana, in conditiile in care ea nu stia un cuvant in aceasta limba straina. Sunt tot felul de cazuri din astea, cand aspiratiile parintilor pentru copiii lor depasesc limitele normalitatii; iar uneori parintii se intreaba de ce se indeparteaza copiii de ei.
Raspunsul ar fi ca atunci cand te amesteci prea mult in viata copilului tau cu forta, copilul se indeparteaza de tine.

 

2 Responses to “Cum ne crestem copiii sa devina europeni”

 1. Asa este, ai dreptate, draga Forevergreen, uneori parintii exagereaza cu pretentiile la adresa copiilor lor.
  Nici eu nu pot spune ca sunt adepta extremelor, in sensul ca dezaprob cu hotarare lipsa de reactie a parintilor in privinta alegerii unei bune educatii pentru copilul lor, dupa cum ma revolta hiperexagerarea cerintelor de la posibilitatile si capacitatile native sau dobandite ale unui copil, prin fortarea lui in diverse activitati solicitante, care la un momet dat i-ar putea stirbi copilaria si personalitatea, daca ele nu sunt in acord si pe gustul micului invatacel.
  Este adevarat ca la inceput copiii nu prea stiu ce le place sau daca un anumit lucru li se potriveste sau nu.
  Parintii sunt datori sa le testeze germenii talentului in diverse domenii (sport, muzica, desen, pictura, limbi straine, dans, informatica), sa vada daca aceste semne de talent exista si apoi sa discearna matur in privinta alegerii orientarii copilului pe termen lung.
  Raman la credinta mea, aceea ca trebuie sa lasam copiii sa faca ce le place, dandu-le cateva grade de libertate, esentiale pentru dezvoltarea maturului de mai tarziu.

 2. forevergreen Says:

  Pescarusul argintiu, de acord cu tine: copiii trebuie invatati cat sunt mici sa deseneze, sa cante, sa faca de toate, sa iubeasca frumosul. La mine copiii au cantat in coruri, au avut expozitii de pictura personale, dar si-au ales singuri liceul, facultatea. De aici incepe viata lor cu noi pe aproape, asa e normal.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s