Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

Din 9AM-Nationala Romaniei la portile Europei iunie 6, 2008

Filed under: Uncategorized — forevergreen @ 9:43 am
Tags:

Romania apare tot mai des in presa internationala, din pacate cele mai multe articole nu aduc complimente imaginii de tara. Iar daca nu suntem capabili sa ne creem un brand puternic, il fac altii pentru noi.
Probabil asa au gandit englezii, considerand ca „tigan burtos cu lanturi” ni s-ar potrivi de minune, astfel ca spotul emblematic pentru Romania la Euro 2008 infatiseaza proaspata marca for Romania, made in England. Nici Elvetia nu este tocmai darnica in aprecieri, un ziar din tara in care se desfasoara competitia fotbalistica, a publicat o caricatura jignitoare la adresa romanilor, in care apar o cersetoare si un politist care ii spune sa circule, sub morala ca asa este inteleasa la romani, libera circulatie.

Lupiiiii baaa…

Turnul Eiffel in cazul Frantei, un cartier vestit in cazul Olandei, Colosseumul in cazul Italiei si un grup de barbati cu burti mari si lanturi imense, aflati pe o plaja, in cazul Romaniei – acestea sunt imaginile folosite in spoturi de prezentare a echipelor care participa la Euro 2008, difuzate pe site-ul Virgin Media.

Potrivit Ziua, spotul difuzat pe Youtube, incepe cu o descriere a echipei Romaniei, considerata ca lipsita de noroc dupa ce a nimerit in „grupa mortii”, alaturi de Italia, Franta si Olanda. Fotografia folosita ca fundal pentru prezentarea echipei Romaniei circula pe Internet de mai multi ani, cu titulatura „Romanian gypsies”. Spotul face o trecere in revista a succeselor Romaniei, Cristian Chivu si Adrian Mutu sunt mentionati printre jucatorii de valoare ai echipei nationale, fiind precizat si faptul ca Romania s-a calificat la Euro 2008 din pozitia de lider al grupei cu un total de 29 de puncte. Prezentarea echipei este facuta avand ca fundal tricolorul, dar la sfarsit imaginea este inlocuita de o fotografie in care sunt prezentati mai multi barbati cu lanturi groase de aur si burti mari, plimbandu-se pe plaja. Spotul se incheie cu o serie de comentarii ironice, legate printre altele de faptul ca echipamentul nationalei Romaniei este galben, botezat „banana skin’.

Se pare ca, in urma demersurilor Ambasadei Romaniei la Londra, filmuletul produs de Virgin Media a fost totusi retras, in cursul dupa-amiezei de ieri, de pe siteul YouTube.com, a confirmat pentru Gandul, purtatorul de cuvant al MAE, Cosmin Boiangiu.

Concluziile mele:

Am intrat aseara pe YouTube, vroiam sa vad despre ce e vorba. Cautand Euro 2008-Romania, am descoperit atatea lucruri defaimatoare, de un extremism de nedescris, incat am iesit ametita de-acolo, chiar nu-mi imaginam ca sunt atatia oameni dedicati deteriorarii imaginii tarii noastre. Experienta aceasta mi-a lasat un gust foarte amar. Nu sunt microbista de felul meu, dar cu echipa Romaniei am tinut dintotdeauna.
In ’94, cand se juca meciul Romania-Suedia, eram in Stockholm. A fost o intamplare. Aveam un sentiment ciudat. Indiferent de cat de mult ne blameaza Occidentul, noi suntem unici in felul nostru. Suntem un popor de latini, inconjurati de slavi. Avem niste oameni talentati la fotbal, care joaca in marile echipe ale lumii si de aici toata aversiunea celorlalti. Talentul si faima atrage ironia si rautatea, aici ma opresc.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s