Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

România – locul doi în lume la violenţa în şcoli mai 8, 2008

Filed under: Uncategorized — forevergreen @ 7:07 pm
Tags: ,

România – locul doi în lume la violenţa în şcoli aflam de la Corina Cretu
Astazi s-a organizat marsul impotriva violentei domestice. Pe cand un mars si alte actiuni impotriva violentei in scoli?

 

12 Responses to “România – locul doi în lume la violenţa în şcoli”

 1. Sa speram ca se va face vreodata. Numai daca am chema pe toti cei ce au fost batuti prin scoli + familiile acestora + martori ai batailor + familii ale martorilor…. ar fi mii de persoane.

 2. corinacretu Says:

  Forevergreen, multumesc. Asa ceva trebuie facut, pentru ca este revoltator ca pana si agentiile de presa straine semnaleaza acest fenomen ingrijorator – violenta din scolile din Romania.
  Cred ca ar trebui sa contactam niste ONGuri si Fundatii, sa fie o actiune a societatii civile. Hai sa vedem ce putem face. E f tarziu acum, poate mai apucam sa povestim maine.
  Numai bine iti doresc si succes.

 3. forevergreen Says:

  @Florin, ar fi un inceput, trebuie sa gasim mai multi lideri de opinie si o organizatie care sa porneasca actiunea, parintii s-ar mobiliza imediat, copiii de asemenea. Vom continua sa vorbim despre acest subiect.

 4. forevergreen Says:

  @Corina, sunt de acord cu tine, sunt multi jurnalisti care au bloguri, multi oameni de televiziune, de radio, ar trebui sa ne sprijine sa pornim de undeva. Sunt convinsa ca putem face ceva pana la urma.
  O zi buna iti doresc. Mersi de vizita.

 5. corinacretu Says:

  Scuze ca raspund atat de tarziu. Intr-adevar, cred si eu ca ar trebui sa lansam o actiune mai concreta, dincolo de revoltele noastre pe bloguri.

 6. forevergreen Says:

  @Corina, asa cum am scris mai sus, sunt oameni care vor sa ne ajute, dar ne intreaba concret ce trebuie sa faca. La aceasta intrebare eu m-am blocat un pic.
  Am promis ca ma gandesc si am sa revin.

 7. Iata ce trebuie sa facem:
  1. infiintarea unei asociatii (ONG-urile sunt deja celebre, nu? )
  2. sediu si angajati si multi, foarte multi voluntari;
  3. crearea unui site cu informatii si contact si dari de seama periodice cu ce s-a mai facut;
  4. memorii la toata lumea;
  5. actiuni in scoli de informare (drepturi, pedepse, sanctiuni);
  6.monitorizarea cazurilor existente cum (nu) se rezolva si mai ales cand;
  7.sondaje de opinie si studii sociologice in mediul scolar;
  In prezent un elev/profesor agresat nu are unde sa ceara sfaturi, nu are pe cine sa se bazaze, nu il ajuta nimeni.
  Hai ca nu e greu si nici nu trebuie bani multi.
  Ei, ce ziceti?

 8. forevergreen Says:

  Florin, ONG-urile cred ca sunt cele care pot primi si fonduri UE nerambursabile, nu mai stiu exact.
  Ne-ar trebui un avocat sa se ocupe de acte, dar fara bani, nu stiu daca se ofera cineva. Sediu si angajati, deja gandesti departe, teoretic, suna bine.
  Cu restul punctelor, n-am ce zice deocamdata, sunt de acord.
  Ne-ar trebui si traineri, formatori, dar fara bani, e mai greu sa gasesti.
  Nu sunt negativista, dar sunt economista pragmatica si cu ceva experienta de piata romaneasca.
  Nu vrei sa incercam sa gasim o fundatie deja existenta care sa cupleze?
  Macar sa incercam, poate vin ei la noi.

 9. Cu tot respectul nu cred ca una din organizatiile deja existente se va implica in asa ceva (vor face numai figuratie). De ce spun asta? Pentru ca sunt patit personal. Eu sunt Stan Patitul, din pacate. Si am vazut ca nu exista o organizatie/ asociatie care sa te sprijine. Nu se preocupa nimeni in mod special de aceasta violenta in scoli. La recomandarea prietenei INA am luat legatura cu o federatie a parintilor care mi-a cerut documente, le-am dat si …atat. Nu am mai primit raspuns.Toti cei ce m-au ajutat si m-au sprijinit moral au fost oameni neimplicati (exceptie doamnele Corina Cretu si Ecaterina Andronescu, la emisiunea Romantica).
  Cred ca problema copiilor nostri (ca ei sunt in scoli) este prea grava pentru a fi predata in mana unor organizatii/asociatii care AU DEMONSTRAT pana acum ca au facut prea putin spre nimic. Sigur ca nu e simplu sa construiesti o asociatie de la inceput dar nici nu e foarte complicat. O asociatie DEDICATA acestui scop. Iata ce mi-as dori eu pentru ca (repet) ea nu exista.

 10. forevergreen Says:

  Sper sa ne citeasca cat mai multa lume, exista colosi din media care dispun de fonduri si ne-ar putea sustine. Cu voluntariat poti sa faci anumite actiuni, dar pentru a demara trebuie sustinere financiara, de asemenea pentru a te mentine.
  Eu sunt pentru, sa vedem cata lume ne este alaturi si o vom porni de undeva. Avem oameni valorosi din presa si tv care vor sa ne ajute, este mare lucru, sa gandim pozitiv.
  Ma gandesc ca toti parintii din televiziuni si presa ar trebui sa ne fie alaturi. Este vorba de copiii lor care vor merge in curand la gradinita sau la scoala.
  Copiii mei sunt mari, la facultate. Dar toti bebelusii de azi in curand intra in viata si nu vor avea tot timpul body guard langa ei. Cand merg la toaleta, cu siguranta nu au. De fapt cam asa vad eu slogan-ul campaniei:” Sa ne protejam copiii cand sunt pe cont propriu: pe strada, la gradinita, la scoala, in club, in mall, sau la toaleta”.

 11. Si guvernul are bani si ar putea sa dea din ei pentru ca este un interes national, nu? Si mai exista acea prevedere minunata cu „2% din salariul meu pot sa dispun in favoarea unei organizatii”. Prea putin exersata aceasta lege.
  De slogan … ar mai trebui lucrat.
  🙂

 12. forevergreen Says:

  Guvernul are bani, asa este, ar trebui investit in siguranta si linistea copiilor.
  Cu contributia de 2% se propune acum repopularea Deltei printr-un program care suna foarte sugestiv.
  Cu sloganul, normal,mai trebuie lucrat, dar cam asta e ideea de baza, simpla si la obiect.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s