Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

7% dintre copiii Romaniei au parintii la munca in strainatate aprilie 16, 2008

Filed under: Uncategorized — forevergreen @ 5:00 pm

Conform unui studiu Unicef a rezultat ca 7% dintre copiii romani sunt pe cont propriu, unii numai cu fratii, bunicii, unchi, matusi, vecini, sau cu vreunul dintre parintii ramasi acasa. Majoritatea se afla in zona Moldovei, asa rezulta din studiu.
Este un procent foarte mare, alarmant de mare, in conditiile in care abandonul scolar, comportamentul deviat al copiilor si violenta in scoli sunt fenomene atat de frecvent intalnite.
Eu nu stiu ce inteleg acesti copii din viata lor, nu stiu care le vor fi amintirile despre copilarie, vad numai un sir nesfarsit de tristete si de lacrimi.

 

4 Responses to “7% dintre copiii Romaniei au parintii la munca in strainatate”

 1. g1b2i3 Says:

  Acestia sunt copii fara copilarie.Le e dor de parintii plecati la munca in Spania,Italia sau sunt asa saraci ca abandoneaza scoala a sa munceasca.Unii sunt orfani de mama sau de tata si au grija de fratiorii mai mici.Sunt multe povesti triste,dar celor care ne conduc nu prea le pasa.Nu-i intereseaza ca tot mai multi copii se imbolnavesc,facchiar si depresii .Am auzit de sinucideri la copii sub 14 ani.Celor care ne conduc le pasa doar de persoanele si interesele lor.

 2. forevergreen Says:

  Gabi e foarte trista povestea lor, uneori ii arata la tv cum plang de dor. Eu nu mai suport sa-i vad plangand.

 3. sfinx667 Says:

  am scris la Corina Cretu, ma implic dupa putinta mea in fiecare zi, daca fiecare din noi ar face cate ceva, si, onorat statul roman nu s-ar mai limita la a plimba rapoarte si cam atat….nu ar mai fii procentul asa ridicat…parintii ajung sa-si ” paraseasca ” odraslele pentru a le oferii, hrana si locuinta si rechizite si da…amarata aia de centrala ca sa nu-i mai vada plangand de frig iarna…
  trist, si atat de adevarat…
  respecte,
  Sibilla

 4. forevergreen Says:

  @Sibilla, am citit la Corina, e foarte complicat, sa te tina Dumnezeu sanatoasa, sa poti sa iti cresti nepotul!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s