Fresh Facts, Attitudes and Positive Vibes for You

Forevergreen fresh facts, attitudes and positive vibes, health, wellness, diet, pregnancy, weight loss, diete, silueta, noutati

Ghid turistic neconventional ianuarie 24, 2008

Filed under: atitudine,Bucharest,life,Romania — forevergreen @ 7:36 pm
Tags: , , , , , ,
Calea Victoriei, orele 16,00. Pe partea dreapta  troneaza Hotel Novotel, o constructie bizara din sticla, la intrare cu coloane de marmura in stil clasic, pentru a pastra aerul de vechi. Anul trecut au disparut schelele descoperind aceasta constructie speciala si Palatul Telefoanelor,  proaspat renovat. Pe partea stanga Hotel Continental, acelasi, dar alaturi, geamuri sparte, un seif metalic proptit in geam, fosta Cofetarie Continental. Teatrul Tandarica, inchis, cu vitrinele acoperite, sala in renovare. In locul Magazinului Romarta troneaza Magazinul Victoria 46. Pe cealalta parte a strazii, Teatrul Constantin Tanase inchis, spatiile invecinate, acoperite de hartii si schele. Apropos, daca nu stiati, Teatrul de comedie C. Tanase s-a mutat pe Lipscani, unde era Rapsodia, inainte. Eu, azi am observat acest lucru, deoarece lucrurile importante se mediatizeaza mai putin.
Teatrul Odeon, Hotelul Majestic pe partea stanga a strazii sunt inca in functiune.
Hotelul si Restaurantul Capsa, lustruite, impunatoare, troneaza la locul lor. Pe dreapta Hotelul Continental, Casa Armatei, iar pe partea stanga un BRD, a luat locul Romartei Copiilor. Adoram magazinul asta in copilarie, caci la etaj erau si prajituri.
A disparut sub schele si ultimul magazin  alimentar, aflat pe colt, la intersectia cu Bulevardul Elisabeta. Toata cladirea e invaluita intr-un banner imens, reclama la Nivea. Nu stiu daca oamenii de-acolo au fost evacuati.
Pe partea dreapta sunt magazine diverse, ce a mai ramas din Casa Venus, urmeaza Sediul Politiei Capitalei, Galeriile Victoria.
Pe partea stanga a strazii Incom, magazine diverse, cladirea abandonata a fostului Bancorex, care urmeaza sa fie preluata si restaurata de Primarie, urmata de pasajul Villa Crosse (fost Bancorex). In pasajul care pe vremuri arata mai prosper ca acum sunt magazine de blanuri, de confectii, cafetarii, berarii, pizzerii, restaurante. Este o cafetarie in stil egiptean, cu narghilele de tot felul, care mi-a atras atentia mai demult, dar nu le-am gustat cafeaua.
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s